Planet TV o spornih Karlovih dodatkih prijateljici Vlasti Vivod

Navkljub jasni odločitvi informacijske pooblaščenke mi vodstvo MZZ še vedno noče posredovati zahtevanih informacij javnega značaja, mdr. plačilnih list ministrove prijateljice in dolgoletne vodje njegovih kabinetov Vlaste Vivod. Sedaj je postalo jasno, zakaj jih skriva.

Spodaj je prispevek Planet TV, kjer od 5. minute dalje objavljajo visoke dodatke, ki jih je zunanji minister Karl Erjavec več let dodeljeval Vivodovi, medtem ko so ostali državljani, vključno s Karlovimi upokojenci, morali zategovati pas. Sporen je zlasti dodatek za stalno pripravljenost v višini preko 1.000,00 eur mesečno, ki je bistveno višji od zneska, ki ga je prejemal odstopljeni minister dr. Mramor. Slednji je moral sporne zneske v celoti vrniti in zoper njega je po poročanju medijev sprožen celo kazenski pregon. Bodo podobne posledice doletele tudi Karla in njegovo Vlasto?

http://www.planet.si/tv/arhiv-video-vsebin.html#video_74768

Author: Peter Golob

Peter Golob je pravnik, opravljen ima pravniški državni izpit. Zaposlen je bil kot diplomat na Ministrstvu za zunanje zadeve, bil je sindikalni zaupnik in član izvršilnega odbora Sindikata slovenskih diplomatov (SSD). Predsednik DeSUS Karl Erjavec ga je prisilno premestil na Ministrstvo za okolje in prostor, kjer dela v Direktoratu za vode in investicije - Sektorju za investicije in ekonomsko upravljanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *