Delovno sodišče razveljavilo Erjavčevo odločitev o premestitvi Petra Goloba na MOP

Delovno sodišče v Celju je s sodbo opr. št. Pd 352/2015 z dne 23.6.2016 razsodilo, da sta ministra DeSUS Karl Erjavec in Irena Majcen nezakonito premestila člana vodstva Sindikata slovenskih diplomatov in sindikalnega zaupnika MZZ Petra Goloba in naložilo Ministrstvu za zunanje zadeve, naj ga v roku 8 dni pozove nazaj na delo.

sodba Pd 352-2015-nezakonita premestitev P.Golob

Prvak DeSUS Karl Erjavec je na sodišču dne 25.5.2016 zagotovil (str. 66 na spodnji povezavi): “Mi bomo vedno spoštovali vsako odločbo sodišča.” Bo Karl Erjavec držal besedo in spoštoval to sodbo?
https://petergolob.wordpress.com/2016/06/10/prepisi-zaslisanj-ministrice-irene-majcen-in-ministra-karla-v-erjavca-v-zvezi-z-nezakonitim-posegom-v-vodstvo-sindikata/

Author: Peter Golob

Peter Golob je pravnik, opravljen ima pravniški državni izpit. Zaposlen je bil kot diplomat na Ministrstvu za zunanje zadeve, bil je sindikalni zaupnik in član izvršilnega odbora Sindikata slovenskih diplomatov (SSD). Predsednik DeSUS Karl Erjavec ga je prisilno premestil na Ministrstvo za okolje in prostor, kjer dela v Direktoratu za vode in investicije - Sektorju za investicije in ekonomsko upravljanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *