Ljubljansko tožilstvo ne dovoli vpogleda v državnotožilski spis oz. v poročilo PU Ljubljana v zvezi z vloženo kazensko ovadbo proti Erjavcu in dr. Cerarju

Ljubljanska okrožna državna tožilka Alenka MORDEJ ne dovoli vpogleda v državnotožilski spis in v poročilo Policijske uprave Ljubljana v zvezi z vloženo kazensko ovadbo zoper zunanjega ministra in prvaka DeSUS Karla Erjavca, njegovega zvestega generalnega sekretarja in člana SMC mag. Stanislava Vidoviča ter predsednika vlade in prvaka SMC dr. Mira Cerarja zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj, mdr. kršitve sindikalnih pravic reprezentativnega Sindikata slovenskih diplomatov. Tožilka meni, da ni izkazan “zakoniti interes” za vpogled v spis. Le kaj je zapisala policija v tem poročilu, da ga tožilstvo skriva celo pred oškodovancem?

odg ODT Lj-zavrnitev vpogleda v spis

Tožilka bi si morala prebrati članek prof. dr. B. M. Zupančiča, kjer le-ta lepo pojasni: “Težava se torej omeji – ne na negativno in pozitivno selekcijo –, ampak na vprašanje, kako v tržnem kontekstu preprečiti, da bi se sociopati spravili (vsaj za krajši čas) v desni vrh pozitivne selekcije (ki to seveda ni). V Sloveniji seveda imamo državni imunski sistem (policija, tožilstva, kazensko pravosodje), ki se je zadnja leta k sreči prebudil. To je že nekaj!

Treba je tudi imeti v mislih, da so sociopati večinoma veliki bojazljivci in da vsaka reakcija imunskega sistema na njih močno deluje – razlog več za agresivno budnost tožilcev! Temu v kazenskem pravu pravijo specialna in generalna prevencija: odkriti in kaznovati jih je treba tudi za zgled drugim sociopatom, ki kot bakterije krožijo v krvi slovenske družbe (in države).

http://www.siol.net/priloge/kolumne/bostjan_m_zupancic/2016/02/pozitivna_ali_negativna_selekcija.aspx

Author: Peter Golob

Peter Golob je pravnik, opravljen ima pravniški državni izpit. Zaposlen je bil kot diplomat na Ministrstvu za zunanje zadeve, bil je sindikalni zaupnik in član izvršilnega odbora Sindikata slovenskih diplomatov (SSD). Predsednik DeSUS Karl Erjavec ga je prisilno premestil na Ministrstvo za okolje in prostor, kjer dela v Direktoratu za vode in investicije - Sektorju za investicije in ekonomsko upravljanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *